Wat kun je allemaal doen met epoxy?

Tegenwoordig kun je allerlei verschillende dingen doen met epoxy. Epoxy wordt veel gebruikt in de bouw en kun je kopen bij een bouwmarkt. Het is erg handig voor bouwbedrijven of mensen die bijvoorbeeld hun eigen vloer willen behandelen. Je kunt het tegenwoordig ook gebruiken om er allerlei dingen van te maken. 

Wat kun je allemaal maken van epoxy?

Epoxy wordt vooral in de bouw gebruikt. Het is het basismateriaal dat gebruikt wordt voor gietvloeren. Om een gietvloer te maken mix je twee componenten. Dit zijn twee verschillende vloeistoffen waarvan de ene hars is en de ander een verhardheid vloeistof. Gietvloeren zijn altijd 2 of 3 millimeter dik en erg onderhoudsvriendelijk. Met Resin Art kun jij de vloer stukken mooier maken. Je kunt Resin Art in veel verschillende kleuren krijgen, waardoor het bij elke vloer mooi kan zijn.

Hoe maak je een gietvloer?

Met giethars kun je een mooie gietvloer maken in eigen kleur. Echter, het kan daarnaast nog voor veel andere dingen gebruikt worden. Polyester en giethars zijn samen erg hard, maar je kunt het wel op bijna elke ondergrond gebruiken. Een gietvloer kun je gewoon bovenop je bestaande vloer gieten. Het kan dus een houten, metalen of kunststof ondergrond zijn. Dit is overigens niet het enige voordeel aan een gietvloer. Enkele andere voordelen van een gietvloer zijn dat het makkelijk te onderhouden is, niet slijt en bovendien niet snel vies wordt doordat het naadloos is. Bovendien gaan deze soort vloeren ook nog eens erg lang mee.  

Koop je giethars bij een betrouwbare leverancier

Als je giethars wilt gebruiken op je vloer, dan is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een betrouwbare leverancier. Kijk naar welk bedrijf goed bekend staat en bovendien een prettige levertijd heeft. Kijk daarnaast ook naar de prijs en de service die er geleverd wordt. Om een goede keuze te kunnen maken, is het ook belangrijk dat je de werkwijze van meerdere bedrijven bekijkt. Deze vergelijk je met elkaar en uiteindelijk maak je de voor jou beste keuze. 

Epoxy is erg handig

Met epoxy kun je echt alles doen. Je kunt er leuke dingen van maken, maar je kunt het ook gebruiken voor je nieuwe vloer. Het is erg handig en je kunt er zoals in het artikel beschreven, erg veel mee. Naast de vele voordelen zijn er uiteraard ook enkele nadelen. Zo vindt bijvoorbeeld niet iedereen het prettig om de epoxy aan te brengen op de vloer. Gelukkig kun je er ook voor kiezen om de epoxy aan te laten brengen door een expert en heb je er in dat geval zelf geen omkijken naar.