3 voordelen van een lichtkoepel!

lichtkoepel

Het gebruik van een lichtkoepel, zoals een acrylaat lichtkoepel of een polycarbonaat lichtkoepel, heeft echt meerwaarde voor de uitstraling en het comfort van je woning of bedrijf. Bouwbedrijven en fabrikanten zien de vraag naar lichtkoepels dan ook toenemen. Maar wat is het dat lichtkoepels zo mooi en nuttig maakt? Welke voordelen heeft een kwalitatief goede lichtkoepel allemaal te bieden als je plannen hebt om hiermee iets te gaan doen?

1. Het wordt een stuk lichter in de ruimte eronder

Een van de grootste pluspunten van een lichtkoepel in het dak laten zetten, is de extra hoeveelheid daglicht die je hiermee in de ruimte eronder naar binnen haalt. De beste lichtkoepels van dit moment, zoals een acrylaat lichtkoepel en een polycarbonaat lichtkoepel, laten tot wel 85 procent aan licht door. Hierdoor lijkt de ruimte onder de koepel ruimer en groter. Fijn is daarbij ook dat je minder vaak kunstmatig licht hoeft aan te zetten.

2. Je haalt meer warmte in je huis of bedrijf

Prettig aan een lichtkoepel in het dak laten plaatsen, of het nu een acrylaat lichtkoepel of een polycarbonaat lichtkoepel is, is dat je hiermee een hoop gratis warmte in huis haalt. Zonlicht neemt warmte mee. Uiteindelijk kun je ook hiermee een stukje besparen op je energierekening. In die zin draagt een lichtkoepel ook mee aan een extra stukje verduurzaming van je woning of bedrijf. En dat is natuurlijk belangrijk in een tijd waarin er steeds meer oog is voor het klimaat en milieu. Koop je een lichtkoepel voor je bedrijfs- of kantoorpand, dan laat je tevens je klanten zien dat je duurzaamheid serieus neemt en geef je een visitekaartje af richting de buitenwereld!

3. Veel mogelijkheden qua modellen en soorten

Ten slotte is een van de prettige eigenschappen van lichtkoepels het feit dat je veel te kiezen hebt als het gaat om soorten, vormen en modellen lichtkoepels. Dat geldt alleen al voor de materiaalsoorten die gebruikt worden, zoals een acrylaat lichtkoepel, polycarbonaat lichtkoepel, een rvs lichtkoepel of een metalen lichtkoepel. De keuze is dus groot. Daarbij zijn er tal van vormen en maten mogelijk als je een lichtkoepel in je dak wilt gaan installeren. Denk aan ronde lichtkoepels, langwerpige en smalle koepels, vierkante lichtkoepels, rechthoekige lichtkoepels en zelfs piramidevormen, driehoekige vormen en andere creatieve modellen. Ook is het mogelijk om een lichtkoepel met daktoegang in te laten bouwen. Er is dus keuze in overvloed voor de kritische consument of ondernemer!