Kakkerlakken in huis, de nachtmerrie van iedereen!

Je moet er niet aan denken, dat je er per ongeluk één tegenkomt, een kakkerlak. Nou zal dit ook niet zo snel gebeuren, ze zijn namelijk behoorlijk schuw. Maar het kan wel zo zijn dat ze in je huis zitten. Kakkerlakken houden van rommel en afval, je zult ze dan ook voornamelijk op plekken vinden waar het met de hygiëne niet zo best is. Maar een schoon huis is nog geen garantie dat er geen kakkerlakken binnen komen. Kakkerlakken verspreiden zich ook naar schone huizen! Lees verder voor tips tegen kakkerlakken, want kakkerlakken bestrijden doe je zo!

Wat kun je doen tegen kakkerlakken?

Kakkerlakken bestrijden is geen makkelijke klus. Maar er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om de bestrijder, die je zeker nodig hebt, een handje te helpen. Zorg dat je huis goed schoon gemaakt is voordat een bestrijder begint met de bestrijding. Gooi daarnaast aangetast voedsel weg, berg onaangetast voedsel veilig op, ventileer je woning, verlaag de temperatuur in je woning en verwijder zoveel mogelijk afval. Wanneer je dit allemaal doet wordt je woning al een stuk minder aantrekkelijk voor de kakkerlak. Maar de reeds aanwezige kakkerlakken jaag je hiermee nog niet weg. De bestrijder zal deze moeten bestrijden met een effectieve insecticide.

Oorzaak kakkerlakkenplaag

Kakkerlakken komen zoals gezegd af op viezigheid. Als er veel afval rond slingert of er ligt onafgesloten voedsel in je huis, dan is dat eigenlijk een lokroep voor verschillende soorten ongedierte, waaronder kakkerlakken. Kakkerlakken zijn dol op afval en komen dan ook het meest voor in vieze woningen, maar is jouw woning schoon en dat van je buren niet? Dan ben je nog niet veilig. De kakkerlakken weten de weg naar jouw huis ook wel te vinden. Kakkerlakken leven en groeien het best in een warme ruimte. Met een temperatuur beneden de 25 graden groeien de kakkerlakken niet goed, dus zorg dat je woning koel is en goed gelucht wordt.

Wat doet de bestrijder?

De bestrijder zal zodra je woning gereinigd is aan de slag gaan met insecticide om de kakkerlakken vanaf de bron uit te schakelen. Deze bestrijding is zeer effectief, maar je zult er zelf voor moeten zorgen dat ze ook weg blijven. Want als de hygiëne in huis niet goed is, zijn de kakkerlakken binnen de kortste keren weer terug. Als de bron van de kakkerlakken niet bij jezelf ligt maar in een ander huis, is het goed om ook daar de plaag aan te laten pakken. Je kunt je eigen huis grondig schoonmaken, maar als de kakkerlakken in het huis naast je leven, komen ze zeker ook bij jou op bezoek!

Heb je het idee dat er kakkerlakken in je huis leven? Wacht dan niet te lang, hoe sneller de bestrijding begint, des te sneller je huis weer vrij van kakkerlakken is!