De dag dat mijn huis op zijn kop stond

Maandagochtend is vaak al niet de beste dag voor mij. Er gebeuren meestal kleine dingetjes zoals de tram missen, door mijn wekker heen slapen omdat ik nog moe ben van het weekend of in kauwgom gaan staan. Maar afgelopen maandagochtend sloeg echt alles. Letterlijk mijn hele huis stond op zijn kop. Ik jullie vertellen hoe het ging…

De wekker

Het begon al met het feit dat ik niet door mijn wekker heen was geslapen, maar dat de wekker niet eens af was gegaan! Gelukkig werd ik uit mijzelf wakker rond een uurtje of 8 en zou ik dus nog op tijd op mijn werk kunnen komen. Tenminste, dat dacht ik. Toen ik naar beneden liep om een kopje koffie te zetten (altijd mijn stap 1 in de ochtend), zag ik dat de klok op de oven niet goed stond. O jee, ik had al zo’n vermoeden wat er aan de hand was. En ja hoor, ook het licht en het koffiezetapparaat wilde niet aangaan. De stroom was uitgevallen.

Positief blijven

Kom op nou, positief blijven; zei ik tegen mezelf. Dat kopje koffie kon ik ook op werk drinken en de stroom zou ik vanavond wel weer regelen. Misschien was het wel gewoon een tijdelijke stroomuitval in de wijk, dan is de stroom vanavond gewoon weer terug. Dus vol goede moed stapte ik onder de douche. Ik liet hem even lopen zodat hij warm werd en stapte midden in de harde straal. KOUD. De moed zakte in mijn schoenen en ik dacht eraan wat de CV-monteur de vorige keer tegen mij had gezegd. “Mevrouw, u moet nu toch écht uw CV-ketel vervangen anders heeft u binnenkort een koude douche”. En wat had ik een spijt dat ik niet naar de man geluisterd had.

Een mooi einde

Gelukkig weet ik dat ik je via Werkspot heel makkelijk een goed bedrijf kan regelen om je CV-ketel te laten vervangen. Bijna gelijk stond er iemand bij me op de stoep om het allemaal voor me te regelen. Ook de stroom was weer terug toen de CV-monteur was gearriveerd, het was dus toch een tijdelijke stroomuitval. Ik kon dus voor de monteur én natuurlijk voor mezelf een heerlijke cappuccino zetten. Toen alles was opgelost en geregeld werd ik gebeld door een vriendinnetje van mij. Of ik misschien even tijd had om naar de film te gaan en daarna lekker uiteten? Ach, waarom ook niet, dacht ik. Als ik dan toch een vrije dag heb, kan ik er maar beter het beste van maken. En achteraf gezien was het de leukste dag van mijn hele week!