Egyptische kaarsenhouders: sfeerimpuls voor ieder interieur!

kaarshouder

Kaarsen zijn een ideale manier om een kamer gezellig te maken. Niets is beter dan de warme gloed van een kaarsvlam. Met een mooie kaarshouder kan je zowel binnenshuis als buiten een aangename sfeer creëren. Je kan de badkamer omtoveren tot een eigen wellness oord met zachte, rustgevende muziek op de achtergrond. De woonkamer kan gezellig gemaakt worden, zodat je met vrienden tot laat ’s nachts kan praten over het leven en de liefde bij een lekker flesje wijn. Later kan je dan verder praten op het terras of in de tuin. Ook in de slaapkamer kan kaarslicht wonderen doen. Het is altijd fijn om met je geliefde te knuffelen bij de flakkering van romantisch kaarslicht.

Prachtige oosterse Egyptische kaarshouders vind je hier goedkoop online.

Er zijn vele soorten kaarsenhouders op de markt. Kaarslicht is mogelijk in alle interieurs. Voor een Oosterse sfeer kan je kiezen voor Egyptische kaarshouders. Deze kleine kunstwerkjes zijn met de hand gemaakt en het licht van de kaars schijnt doorheen het fijne filigraanwerk. Filigraan is een oude techniek in de edelsmeedkunst waarbij dunne metalen draadjes aan elkaar gedraaid of gevlochten worden. Oorspronkelijk werden goud- of zilverdraden gebruikt. Zo ontstaan patronen die gebruikt kunnen worden voor het decoreren van oppervlakken of voor het vervaardigen van kleine voorwerpen. Het licht van de kaars schijnt door de kleine gaatjes heen en zo komen de delicate, zorgvuldig ontworpen patronen goed tot hun recht.

Kooptip: hoogwaardige oostersemeubelen van Ghalia.nl

Een ander materiaal dat gebruikt wordt voor het vervaardigen van Egyptische kaarsenhouders is albast. Kalkalbast is een marmersoort die al van in de oudheid gebruikt werd voor het vervaardigen van beeldhouwwerk en vazen. Voor kaarsenhouders wordt echter vooral gipsalbast of seleniet gebruikt. Dit is een doorschijnende steensoort die gemakkelijk te bewerken is. Wanneer het kaarslicht door de albasten houder schijnt, krijg je een melkwitte gloed. Zo verander je de woonkamer of de slaapkamer in een handomdraai in een gezellig toevluchtsoord.