Van regen doucheset tot thermostatische safetouch

Doucheset

De een droomt van een regen doucheset, de ander van een thermostatische safetouch. Maar wat komt er allemaal bij een doucheset kijken? Zijn er dingen waar je op moet letten? Welke accessoires bestaan er allemaal, en zijn die nodig of zijn ze voornamelijk luxeproducten? Lees hieronder alles over design, praktische tips, de safetouch en regen douche.

Doucheset met thermostatische safetouch

Olifanten staan erom bekend zichzelf graag te willen wassen. De slurven die omhoog gaan met lauwe waterdruppels om zichzelf te overgieten. Maar je hoeft natuurlijk helemaal geen olifantenhuid te hebben om graag te douchen. Kom tot jezelf, spoel de drukte van de dag van je af of maak jezelf vlug schoon. De doucheset helpt je om deze doelen te verwezenlijken. Waar de thermostatische safetouch voor is, heeft alles te maken met de temperatuur van de kraan die niet overeen komt met het water wat eruit komt. De kraan voelt namelijk niet heet aan met de thermostatische safetouch van deze set, zelfs niet na langdurig douchen.

Design van de doucheset

Een kraan gemaakt van massief koper en ABS, een douchekop van gepolijst staal (roestvrij). Dat maakt de doucheset duurzaam en eenvoudig schoon te houden. Een soepele bediening is gerealiseerd door een keramische schijf in de kraan. Je hoeft er niet hard aan te trekken om het water te laten lopen, maar hij is ook niet zó gevoelig dat de kraan al openspringt als je ernaar kijkt.

Praktische tips voor bij de doucheset

Een doucheset, die een stang (waar de douche op hangt), een kraan en een douchekop bevat, is natuurlijk niet compleet zonder accessoires. Neem een plankje bij de set om je shampoo en douchegel op te zetten. Dan grijp je nooit mis als je onder de warme straal staat. Ook een plankje of een rekje om je handdoeken aan op te hangen is niet verkeerd. Als je uit de douche stapt grijp je meteen naar de droogdoek. Zeker in de winter wel prettig, wanneer de badkamer de neiging heeft sneller af te koelen dan je wens is!