PVC vloeren een slijtvaste onderhoudsvriendelijke vloer met een scherpe prijs.

PVC vloeren bestaan al vrij lang. Bij het ontstaan van de PVC vloeren was de keuze nog zeer beperkt. Tegenwoordig is alles mogelijk met PVC vloeren. Het leggen van deze vloer is heel erg gemakkelijk en zelfs makkelijker dan laminaat. Ook voor de zeer amateuristische doe-het-zelver zijn er dus mogelijkheden met deze vloer. Vaak zijn de PVC vloeren beschikbaar in houttinten. De ontwikkelingen van deze vloeren is zeer snel gegaan en deze vloeren zijn niet meer van echt te onderscheiden. Daar komt nog eens bij dat deze vloeren zeer slijtvast zijn en een leven lang meegaan tegen ook nog eens een aantrekkelijk prijs. Hoogste tijd om de ins en outs van deze vloer op een rijtje te zetten in een blog.

PVC vloeren plaatje

Eigenschappen van PVC vloeren.

Hierboven benoemde ik al dat de PVC vloer erg slijtvast is. Naast dit kenmerk hebben PVC vloeren nog een aantal belangrijke voordelen en eigenschappen. De vloer is zeer onderhoudsarm; Stofzuigen en af en toe een dweil is voldoende. Geluidsarm; PVC vloeren hebben vaak al een aangehechte ondervloer hierdoor wordt het geluid van deze vloer goed gedempt. Daarnaast is de vloer warmte isolerend. Het houdt dus goed warmte vast en daarom is deze vloer ook heel geschikt om over een vloerverwarming heen te leggen. Bij het schoonmaken dien je er wel even op te letten dat je schoonmaakmiddel gebruikt dat geschikt is om PVC vloeren mee te reinigen.

Het leggen van PVC vloeren

Het leggen van deze vloer is heel eenvoudig. Even googlen of youtube checken en je komt voldoende informatie tegen die je helpen om een PVC vloer er keurig in te leggen. Belangrijk is wel dat u redelijk goed met een tapijtsnijder kunt omgaan. Zo niet dan wordt het leggen van een PVC vloer een te gevaarlijk verhaal en kunt u beter een specialist inschakelen. Een echte specialist kan snel deze vloer leggen en daarom vallen de kosten over het algemeen reuze mee.

Het onderhoud van PVC vloeren

Belangrijkste tip hierin is zoveel mogelijk “droog” schoonmaken. Dit kan met een zogenaamde stofwisser of de welbekende stofzuiger. Als je teveel nat reinigt kunnen losliggende stofdeeltjes veranderen in vast vuil. Dit is niet handig aangezien de PVC vloer bacteriostatische eigenschappen heeft. Micro organismen kunnen zich hierdoor niet vermenigvuldigen. Randvoorwaarde is hierbij wel dat de vloer niet te nat wordt en dus droog gereinigd wordt. Kortom een lekkere praktische vloer die heel gemakkelijk is in het onderhoud, lang mee gaat en ook nog een scherp geprijsd is. Wat wil een mens nog meer.