Je huis snel verkopen kan gemakkelijk

Als je je huis snel verkopen wilt, zijn er verschillende mogelijkheden. Hieronder plaats ik een aantal voor- en nadelen, zodat je zelf de afweging kan maken voor wat het best bij jouw situatie past.
Huis snel verkopen

Je huis snel verkopen met behulp van een makelaar

Een makelaar kan, in sommige gevallen je huis snel verkopen. Als de makelaar zich tenminste goed heeft ingelezen in de buurt, voldoende klanten heeft voor een huis in jouw prijsklasse en flink zijn of haar best doet om jouw woning aan de man te brengen. Een makelaar is echter niet goedkoop. Je betaalt altijd een percentage van de verkoopprijs. Dat is de zogenoemde courtage. Logisch natuurlijk, zo’n makelaar stopt veel tijd en energie in jouw huis en wil jouw huis snel verkopen. Een makelaar zal tegenwoordig altijd gebruik maken van diverse verkoopsites en sociale media. Denk je dat je dat zelf ook wel kan, maar dan gratis?

Zelf je huis snel verkopen

Dat klinkt makkelijker dan het lijkt. Een paar foto’s en je bent klaar om je huis snel verkopen? Vergeet het maar! Je moet ervoor zorgen dat jouw huis met een fantastische omschrijving aangeprezen wordt. En waar doe je dat? Of diverse verkoopsites en sociale media? Natuurlijk, dat doet een makelaar ook. Maar vergeet niet dat een makelaar ervaring en kennis heeft die jij niet hebt. Je moet best veel kennis paraat hebben. Over je huis, energielabels, de cv-ketel, maar ook over de buurt en de dichtstbijzijnde voorzieningen. En wat voor prijs ga je eigenlijk vragen? Daarvoor moet je gedegen onderzoek doen in de buurt, bij onder andere het kadaster en bij de gemeente. En dan komt het pas echt. Je moet mensen gaan rondleiden in je eigen huis. Zomaar vreemden binnen laten wordt niet echt aangeraden hoor! Je moet afspraken maken, bezichtigingen regelen. En onderhandelen. Heb je dat wel eens gedaan? Wanneer je je huis snel verkopen wilt, wil dat niet zeggen dat je je huis voor een bodemprijs van de hand wilt doen. Onderhandelen is echt een vak apart.

Je huis snel verkopen zonder makelaar en zonder moeite

Dat klinkt niet echt geloofwaardig hé? Toch kun je je huis snel verkopen zonder tussenkomst van een makelaar en zonder uren en uren onderzoek te doen. Je hoeft geen lange onderhandelingen te voeren of mensen rond te leiden. Ook hoef je geen courtage of andere onverwachte kosten op te hoesten. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar je huis snel verkopen kan echt gemakkelijk!