Hoe maak ik een energie vergelijk?

Ieder jaar stappen weer velen duizenden mensen over naar een andere energieleverancier. Dit doen ze onder meer doordat er tijdens een energie vergelijk is gebleken dat ze goedkoper uit zijn bij een andere energiemaatschappij. De grote vraag is natuurlijk of het resultaat van een energie vergelijk nou echt zo is. In deze blog zoeken we de betrouwbaarheid van een energie vergelijk op de website van de energiemaatschappij en meer uit. We leggen onder meer uit hoe verschil ontstaat tussen energieleveranciers. Dit is namelijk belangrijk om te weten als u van plan bent om over te stappen. Ten slotte zullen we het hebben over manieren om zelf op uw energierekening te besparen door middel van slimme apparatuur en slimme trucjes. Kijk op Consumind om te kijken wat u kunt besparen.

Wat is de waarde van een energie vergelijk van energiemaatschappijen?
De uitkomst van een energie vergelijk wordt vaak groter gemaakt dan het in werkelijkheid is. Dit komt omdat ze uw maximale voordeel berekenen. Dit wil zeggen dat tijdens een energievergelijking automatisch wordt uitgegaan van de laagste normen. Om deze reden is het dus van belang dat u uw verbruik correct invult. Als u zich dit niet zo een twee drie kunt bedenken check het dan eerst. Veel mensen vragen zich af waarom er zulke grote verschillen kunnen ontstaan tussen verschillende energiemaatschappijen. In Nederland heeft u de keuze uit tal van energieleveranciers. Vroeger was dit niet zo en waren energieleveranciers gebonden aan bepaalde regio’s. Echter door het feit dat een energiemaatschappij in zo een soort situatie een monopolie zou krijgen is er besloten dat er concurrentie moet zijn. Deze beslissing komt ten goede van u als klant.

Hoe bespaar ik zonder energie vergelijk toch op mijn energierekening?
Als u tijdens uw energie vergelijk niet goedkoper uitkomt kunt u nog altijd het heft in eigen handen nemen. Dit kan u onder meer doen door middel van slimme trucjes. Veel gewoontes van mensen zijn niet milieuvriendelijk. Een voorbeeld hiervan is het tandenpoetsen onder de douche. Dit zorgt dat u ten minste twee extra minuten onder de douche staat. De meeste douches verbruiken ongeveer tien liter water per minuut. Dit betekent dus dat u hierdoor twintig liter extra water verbruikt per dag.